Рецепти
Далматинска супа од риба Ана Ристеска

Посна супа од ослиќ како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(лупен 1 )

Филети од ослиќ(800 Грама)

Целер(1 корен )

Целер(5-6 гранчиња )

Морков(2 )

Магдонос

Лимон

Лук(2 Чешниња)

Ориз(варен 200 Грама)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со вода на оган ги вариме компирот, морковите и коренот од целер. Откако зеленчукот ќе биде полуварен посолуваме и ги додаваме филетите риба.
  2. Рачките од гранчињата целер и чешнињата лук ситно ги сечкаме, и ги додаваме во тенџерето.
  3. По 20 минути варење го тргаме тенџерето од оган. Сварените моркови, коренот од целер и рибата ги сечкаме на коцки, а компирот ситно го сечкаме. Ги враќаме во тенџерето на оган. Го додаваме варениот ориз.
  4. Листовите целер ситно си сечкаме и ги додаваме во тенџерето. Лимонот го цедиме во цедалка и го додаваме сокот во тенџерето.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: