Рецепти
Џем од круши Ана Ѓорова

Сладок џем од круши за Вашата зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 Килограм)

Шеќер(600 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сок од круша(2.5 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Цимет(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Крушите добро измијте ги, исчитете ги и исечете ги на ситни парчиња.
  2. Шеќерот и водата ставете ги во тенџере на оган и гответе додека не добиете густ сируп.
  3. Потоа додајте го густиот сок од круши и парчињата овошје. Промешајте и додајте ги лимоновиот сок и циметот. Гответе додека џемот не ја добие посакуваната густина.
  4. Топлиот џем претурете го во чисти, загреани тегли и убаво затворете ги.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: