Рецепти
Џем од круши Ана Ѓорова

Сладок џем од круши за Вашата зимница

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 Килограм)

Шеќер(600 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сок од круша(2.5 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Цимет(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Крушите добро измијте ги, исчитете ги и исечете ги на ситни парчиња.
  2. Шеќерот и водата ставете ги во тенџере на оган и гответе додека не добиете густ сируп.
  3. Потоа додајте го густиот сок од круши и парчињата овошје. Промешајте и додајте ги лимоновиот сок и циметот. Гответе додека џемот не ја добие посакуваната густина.
  4. Топлиот џем претурете го во чисти, загреани тегли и убаво затворете ги.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: