Рецепти
Динстан пилешки џигер во гнездо од пире Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен ручек од пилешки џигер и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се лупи, се мие и ситно се сечка. Џигерот исто така добро се мие.
  2. Во тава со вода и со масло се ставаат џигерот и кромидот да се динстаат. Кога џигерот ќе омекне, а кромидот ќе сенаправи како сос, се додаваат зачините по вкус: вегета, сол и бибер. На крај џигерот малку се запржува на маслото.
  3. Компирите се лупат, се мијат и се сечкаат на коцки. Се ставаат во тенџере со малку посолена вода да се варат. Кога ќе бидат сварени, се цедат од водата и се пасираат во пире.
  4. Настрана се сечка млад кромид, се пржи во загреано масло, па се става врз изгмеченото пире. Се зачинува со бибер и вегета.
  5. Во чинијата најпрво се прави гнездо од пирето, а во средината се става издинстаниот пилешки џигер. Се украсува по желба со исечкан млад кромид, свеж магдонос или домати.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: