Рецепти
Динстан пилешки џигер во гнездо од пире Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен ручек од пилешки џигер и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот се лупи, се мие и ситно се сечка. Џигерот исто така добро се мие.
  2. Во тава со вода и со масло се ставаат џигерот и кромидот да се динстаат. Кога џигерот ќе омекне, а кромидот ќе сенаправи како сос, се додаваат зачините по вкус: вегета, сол и бибер. На крај џигерот малку се запржува на маслото.
  3. Компирите се лупат, се мијат и се сечкаат на коцки. Се ставаат во тенџере со малку посолена вода да се варат. Кога ќе бидат сварени, се цедат од водата и се пасираат во пире.
  4. Настрана се сечка млад кромид, се пржи во загреано масло, па се става врз изгмеченото пире. Се зачинува со бибер и вегета.
  5. Во чинијата најпрво се прави гнездо од пирето, а во средината се става издинстаниот пилешки џигер. Се украсува по желба со исечкан млад кромид, свеж магдонос или домати.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: