Рецепти
Динстани шницли со сенф Ана Ѓорова

Маринирани свински шницли со сенф и лук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(4 )

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(200 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Црвено вино(250 Милилитри)

Вегета(2 Супени лажици)

Доматен сос(100 Грама)

Ловоров лист(5 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Свинските шницли ги посолуваме и ги мачкаме со сенф. Така приготвени ги оставаме да отстојат 1 час.
  2. Потоа се валкаат во брашно и се пржат во тава на загреано масло.
  3. Испржените шницли се редат во тепсија. Се додава сечканиот лук, а потоа и сите зачини – солта и биберот, вегетата, ловоровите листови, како и доматното пире. На крај се прелеваат со црвеното вино.
  4. Шницлите се печат во загреана рерна околу 1 час. Може да ги сервирате со варен зеленчук по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: