Рецепти
Дипломат сендвичи Ана Ристеска

Интересни сендвичи за појадок кои за најдобар резултат се препорачува да ги подготвите од вечер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Гауда кашкавал(200 Грама)

Шунка(120 Грама)

Кисели краставички(140 Грама)

Пилешка паштета(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Лебот поделете го на два дела. Секој дел одделно издлабете го убаво за да ја извадите целосно средината од лебот.
  2. Потоа, исечканата шунка, краставичките, кашкавалот и паштетата го мешаме заедно за да добиеме хомогена смеса. Со смесата го полниме издлабениот леб.
  3. Вака приготвениот леб го ставаме во фрижидер да се стегне од 2 до 3 часа.
  4. Потоа лебот го сечеме на парчиња и така сендвичите се приготвени за послужување.
  5. Сендвичите е најдобро да се приготват еден ден порано за добро да се стегнат и повкусни се за јадење.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: