Рецепти
Дипломат сендвичи Ана Ристеска

Интересни сендвичи за појадок кои за најдобар резултат се препорачува да ги подготвите од вечер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Гауда кашкавал(200 Грама)

Шунка(120 Грама)

Кисели краставички(140 Грама)

Пилешка паштета(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Лебот поделете го на два дела. Секој дел одделно издлабете го убаво за да ја извадите целосно средината од лебот.
  2. Потоа, исечканата шунка, краставичките, кашкавалот и паштетата го мешаме заедно за да добиеме хомогена смеса. Со смесата го полниме издлабениот леб.
  3. Вака приготвениот леб го ставаме во фрижидер да се стегне од 2 до 3 часа.
  4. Потоа лебот го сечеме на парчиња и така сендвичите се приготвени за послужување.
  5. Сендвичите е најдобро да се приготват еден ден порано за добро да се стегнат и повкусни се за јадење.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: