Рецепти
Домашен овошен сладолед со ф’стаци Ана Ѓорова

Сладолед од ароматични шумски плодови и вкусни јатки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(1/2 Чаша)

Замрзнати боровници(1/2 Чаша)

Замрзнати јагоди(1/2 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Ф‘стаци(0.5 Шака)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и измешајте ги со неколку кратки вклучувања.
  2. Ако сладоледот е премногу густ, разредете го со малку сок од лимон или павлака.
  3. Добиената смеса ставете ја во сад и во замрзнувач неколку часа или преку ноќ да отстои.

Послужете го сладоледот ладен со јаткасти плодови или свежо шумско овошје, а може по желба да ставите и чоколаден прелив.

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: