Рецепти
Домашен овошен сладолед со ф’стаци Ана Ѓорова

Сладолед од ароматични шумски плодови и вкусни јатки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати малини(1/2 Чаша)

Замрзнати боровници(1/2 Чаша)

Замрзнати јагоди(1/2 Чаша)

Павлака(1 Чаша)

Ф‘стаци(0.5 Шака)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Шеќер во прав(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Ставете ги сите состојки во блендер и измешајте ги со неколку кратки вклучувања.
  2. Ако сладоледот е премногу густ, разредете го со малку сок од лимон или павлака.
  3. Добиената смеса ставете ја во сад и во замрзнувач неколку часа или преку ноќ да отстои.

Послужете го сладоледот ладен со јаткасти плодови или свежо шумско овошје, а може по желба да ставите и чоколаден прелив.

Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: