Рецепти
Домашен сладолед од јагоди Ана Ѓорова

Подгответе домашен сладолед од јагоди за Вас и вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(4 Децилитри)

Јајце(2 )

Шеќер(200 Грама)

Јагоди(450 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за готвење, на пареа, сварете ја слатката павлака.
  2. Во друг сад, со маталка изматете ги јајцата заедно со половина од шеќерот, додајте ја слатката павлака и продолжете со матењето додека сè убаво не се соедини. Кога ќе завршите, оставете ја смесата да се олади.
  3. Јагодите измешајте ги со остатокот од шеќерот, исцедете лимон и додајте 1 супена лажица во смесата. Потоа, оваа смеса додајте ја во оладената смеса со слатка павлака и убаво промешајте.
  4. Готовата смеса ставете ја во пластичен сад во замрзнувач.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: