Рецепти
Домашни гранола барови Ана Ѓорова

Вкусна ужинка од мед, овесни снегулки, суво грозје и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(2 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Кафеав шеќер(3/4 Чаша)

Суво грозје(3/4 Чаша)

Снегулки од јачмен(1/2 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Билно масло(1/2 Чаша)

Мед(1/2 Чаша)

Сечкани ореви(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175°C.
  2. Во голем сад измешајте ги овесните снегулки, брашното, кафеавиот шеќер, сувото грозје, јачменот, солта, циметот и оревите.
  3. Во друг помал сад изблендирајте ги маслото, медот, јајцата и ванилата. Додајте ги во садот со брашното и со дланките измешајте ја смесата.
  4. Претурете ја во огноотпорен сад со намастена хартија за печење и ставете да се пече во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека добие златнокафена боја.
  5. Оставете ја смесата целосно да се олади, па потоа исечете ја на парчиња.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: