Рецепти
Домашни гранола барови Ана Ѓорова

Вкусна ужинка од мед, овесни снегулки, суво грозје и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(2 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Кафеав шеќер(3/4 Чаша)

Суво грозје(3/4 Чаша)

Снегулки од јачмен(1/2 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Билно масло(1/2 Чаша)

Мед(1/2 Чаша)

Сечкани ореви(1/2 Чаша)

Јајце(1 )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175°C.
  2. Во голем сад измешајте ги овесните снегулки, брашното, кафеавиот шеќер, сувото грозје, јачменот, солта, циметот и оревите.
  3. Во друг помал сад изблендирајте ги маслото, медот, јајцата и ванилата. Додајте ги во садот со брашното и со дланките измешајте ја смесата.
  4. Претурете ја во огноотпорен сад со намастена хартија за печење и ставете да се пече во загреаната рерна околу 25-30 минути или додека добие златнокафена боја.
  5. Оставете ја смесата целосно да се олади, па потоа исечете ја на парчиња.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: