Рецепти
Домашни ќебапи на скара со салата од грав Ана Ѓорова

Ќебапи од јунешко месо со гарнир од варен грав и цвекло за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко филе(1500 г (јунешки врат, плешка, лој) )

Сол

Бибер

Грав(600 Грама)

Цвекло(400 Грама)

Тиквичка(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото сомелете го двапати. Оставете го да отстои во фрижидер 24 часа.
  2. Потоа зачинете го со сол и бибер и обликувајте ќебапи.
  3. Набодете ги на дрвено стапче и печете ги на скара од двете страни.
  4. Гравот (претходно сварен) измешајте го со цвеклото (претходно варено со главицата кромид), со печената исечкана тиквичка, маслиново масло, сол и бибер.
  5. Убаво измешајте ги состојките и оставете ги настрана да се оладат.
  6. Печените ќебапи послужете ги со гарнирот од варен грав и цвекло и сервирајте настрана песто, измешано со црвен пипер и балсамико сос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: