Рецепти
Домашни ќебапи на скара со салата од грав Ана Ѓорова

Ќебапи од јунешко месо со гарнир од варен грав и цвекло за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко филе(1500 г (јунешки врат, плешка, лој) )

Сол

Бибер

Грав(600 Грама)

Цвекло(400 Грама)

Тиквичка(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото сомелете го двапати. Оставете го да отстои во фрижидер 24 часа.
  2. Потоа зачинете го со сол и бибер и обликувајте ќебапи.
  3. Набодете ги на дрвено стапче и печете ги на скара од двете страни.
  4. Гравот (претходно сварен) измешајте го со цвеклото (претходно варено со главицата кромид), со печената исечкана тиквичка, маслиново масло, сол и бибер.
  5. Убаво измешајте ги состојките и оставете ги настрана да се оладат.
  6. Печените ќебапи послужете ги со гарнирот од варен грав и цвекло и сервирајте настрана песто, измешано со црвен пипер и балсамико сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: