Рецепти
Домашни равиоли со сирење Ана Ѓорова

Домашни полнети тестенини за вкусен ручек или вечера на италијански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете тесто како за пита од јајцата, брашното, солта и водата.
  2. Потоа оставете го да отстои околу 30 минути малку да омекне, па расукајте кора со дебелина околу 2 мм.
  3. Од кората сечете квадратчиња со иста големина.
  4. Фил: пенасто изматете ја жолчката, додајте го фета сирењето и ситно исечканиот лук измешан со суви зачини. Добро промешајте ја смесата.
  5. На секое квадратче ставете по 1 лажичка од филот и тестото преклопете го во триаголник. Добро залепете ги краевите да не истече филот.
  6. Во тенџере на оган ставете 1 и пол литар вода да зоврие. Во водата ставете малку масло и посолете ја.
  7. Откако ќе зоврие водата, внимателно ставајте ги равиолите да се варат на умерен оган 15-20 минути со повремено мешање.
  8. Сварените равиоли исцедете ги во цедалка. Потоа се сервираат прелиени со павлака или со тартар сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: