Рецепти
Егзотичен десерт од капини Ана Ѓорова

Откога ќе го пробате овој десерт, со задоволство би го подготвиле уште еднаш бидејќи колку што е лесен за подготовка – толку е и вкусен, а исто така и добро изгледа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Капини(2 Чаши)

Брашно(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 1/4 Чаши)

Путер(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Путерот стопете го во тенџере на тивок оган а потоа во сад измешајте го брашното, млекото, 1 чаша шеќер и стопениот путер.
  2. Смесата ставете ја во огноотпорен сад, а одозгора ставете ги измиените капини и 1/4 чаша шеќер.
  3. Ставете ја смесата во рерна да се пече 2-2 и пол часа.

Послужете го овој десерт со топка сладолед од ванила или со шлаг.

Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: