Рецепти
Фетучини во бел сос Ана Ѓорова

Популарно италијанско јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(500 Грама)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

Путер(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Хопла(220 Милилитри)

Сирење(2 Супени лажици)

Суво оригано(2 Кафени лажици)

Жалфија(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Сварете ги фетучините во големо тенџере со вода и сол, според упатството.
  2. Во голема тава загрејте го маслиновото масло и путерот на среден оган.
  3. Додајте ги лукот и кромидот. Гответе ги една минута со постојано мешање.
  4. Намалете ја јачината на ринглата на најслабо и постепено додавајте ја хоплата.
  5. Потоа додајте го крем сирењето.
  6. Гответе ја смесата околу 5 минути додека да се згусне и сирењето да се растопи.
  7. На крај, додајте ги сите зачини и добро промешајте. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  8. Сварените фетучини процедете ги од водата и додајте ги во сосот. Промешајте ги за убаво да впијат од сосот од сите страни.
  9. Оставете ги да отстојат 5 минути пред да ги послужите. Фетучините сервирајте ги во чинија и изрендајте кашкавал по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: