Рецепти
Грашак со кајмак
Српски специјалитет за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грашок(400 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Кајмак(100 Грама)
Свинска маст(1 Супена лажица)
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Исчистете го кромидот, исечкајте го и ставете го во сад да се пржи.
- Додајте го грашакот (претходно варен) и добро измешајте, па додајте го брашното.
- Повторно измешајте, полијте со малку вода или со млеко, а на крај измешајте го и кајмакот.
- Посолете го јадењето по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во