Рецепти
Грашак со кајмак Ана Ѓорова

Српски специјалитет за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(400 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол

Кајмак(100 Грама)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистете го кромидот, исечкајте го и ставете го во сад да се пржи.
  2. Додајте го грашакот (претходно варен) и добро измешајте, па додајте го брашното.
  3. Повторно измешајте, полијте со малку вода или со млеко, а на крај измешајте го и кајмакот.
  4. Посолете го јадењето по вкус.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: