Рецепти
Грав на мексикански начин
Ручек за љубителите на пикантниот вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Грав(400 Грама)
Колбас(3 )
Чили пиперка(1 )
Лук(1 Чешне)
Бело вино(1/2 Чаша)
Доматен сос(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Гравот оставете го да отстои преку ноќ или неколку часа во вода, па потоа исцедете го, наполнете вода во тенџере и сварете го.
- Во поголема тава или во тенџере на оган загрејте масло и пропржете го лукот и лутото пиперче (исечкани). Откако малку ќе омекнат, додајте го колбасот исечкан на парчиња и пржете го.
- Откако малку ќе се пропржи, налијте со бело вино и посолете, па гответе неколку минути.
- Потоа додајте го доматниот сос и варете додека смесата се згусне и течноста малку испари.
- На крај додајте го сварениот грав со уште малку вода во која што се вареше (неколку кутлачи).
- Мешајте и гответе го гравот уште околу 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во