Рецепти
Грчка супа со лимон и пилешко месо Ана Ѓорова

Вкусна супа што е лесна за јадење и подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешка супа(10 Чаши)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Лук(сомелен 8 чешниња )

Кромид(1 Главица)

Лимон(1 голем )

Пилешки гради(2 Парчиња)

Ориз(1/2 Чаша)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Фета сирење(50 Грама)

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот исечкајте го, а лукот сомелете го и пропржете ги во тенџере на оган со 3 лажици загреано масло да омекнат, 3-4 минути.
  2. Потоа додајте ја пилешката супа, пилешките гради, ренданата кора од лимон и црвениот пипер. Зголемете го огнот, покријте и зовријте.
  3. Откако течноста ќе зоврие, намалете ја температурата на умерена и варете околу 5 минути.
  4. Потоа додајте го оризот, лажичка сол и бибер по вкус. Гответе уште 5 минути, па исклучете го огнот.
  5. Извадете ги пилешките гради од тенџерето и распарчете ги на ленти со виљушка.
  6. Вратете ги во тенџерето и додајте издробено фета сирење и сечкан магдонос.
  7. Зачинете по вкус и сервирајте ја супата топла.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: