Рецепти
Гулаш со говедско месо
Вкусен гулаш што може да го послужите со гарнир од варени компири или зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Говедско месо(бут 600 грама )
Кромид(200 Грама)
Брашно(30 Грама)
Црвена пиперка(1 )
Вегета(1 Кафена лажица)
Бело вино(4 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Месото се сече на коцки и се посипува со вегета.
- Во масло се пропржува сечканиот кромид, се додава сечканата пиперка и месото, па сето тоа се динста до испарување на течноста.
- Потоа се посипува со брашно, се меша и се полива со малку вода и натаму се динста додека месото да омекне.
- Се полива со вино, се остава да проврие и се служи со варен компир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во