Рецепти
Гулаш со говедско месо Ана Ѓорова

Вкусен гулаш што може да го послужите со гарнир од варени компири или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(бут 600 грама )

Кромид(200 Грама)

Брашно(30 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Бело вино(4 Децилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на коцки и се посипува со вегета.
  2. Во масло се пропржува сечканиот кромид, се додава сечканата пиперка и месото, па сето тоа се динста до испарување на течноста.
  3. Потоа се посипува со брашно, се меша и се полива со малку вода и натаму се динста додека месото да омекне.
  4. Се полива со вино, се остава да проврие и се служи со варен компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: