Рецепти
Хот дог на скара
Богат домашен хот дог на скара со интересна мешавина, разновидни сосови и салата, погоден за ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сланина(2 Парчиња)
Кромид(1 Главица)
Сос за скара(2 Кафени лажици)
Кумин(1 Кафена лажица)
Кечап(3 Супени лажици)
Црн грав(425 Грама)
Лупени домати од конзерва(420 Грама)
Чили сос(3 Супени лажици)
Билно масло(2-3 Супени лажици)
Колбас(4 )
Кифли(4 )
Рендан кашкавал(1 Чаша)
Млад кромид(1 )
Павлака(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пржете ја сланината од двете страни на умерен оган околу 3-4 минути додека не стане крцкава.
- Потоа во тавата за пржење додајте го кромидот, сосот за скара и куминот, па гответе додека не омекне кромидот, околу 3 минути.
- Додајте го кечапот и гответе додека малку не потемне, 2-3 минути.
- Додајте го готовиот грав, доматите од конзерва, чили сосот и 1 чаша вода, а потоа покријте и оставете да зоврие. Повремено мешајте додека смесата не се згусне, околу 20-тина минути.
- Во меѓувреме подгответе ја скарата и намастете ја со билно масло. Печете ги колбасите од двете страни околу 10 минути, додека малку не потемнат и не се испечат. Испечете го и лепчето за хот дог по желба.
- Наросете рендан кашкавал во секое од кифлите, ставете ги колбасите, ставете од мешавината со грав и домати, а потоа додајте повеќе кашкавал.
- На крај, додајте по желба млад кромид, павлака и уште чили сос или bbq сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во