Рецепти
Индијанки Ана Ѓорова

Домашни индијанки колачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(650 Грама)

Ванилин шеќер(1-2 Пакувања)

Брашно(400 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Млеко(1 Литар)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 Пакување)

Шлаг во прав(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

ТЕСТО:

  1. Изматете ги белките и додајте 200 грама шеќер.
  2. Одделно изматете ги жолчките со 100 грама шеќер, соединете ги со белките и додајте 300 грама брашно и прашак за печиво.
  3. Во плехот ставете намастена хартија за печење и распоредете го тестото со лажичка или готварски шприц.

ФИЛ:

  1. Измешајте половина литар млеко со 100 грама густин и 100 грама брашно.
  2. Другата половина литар млеко измешајте ја со 350 грама шеќер во тенџере и ставете на оган. Откако ќе зоврие, постепено, со мешање, додавајте го преостанатото млеко и мешајте додека смесата не се згусне, а потоа додајте ванилин шеќер. Згуснатата смеса оставете ја настрана да се олади.
  3. Во еден сад пенасто изматете маргарин, а во друг посебен сад изматете го шлагот и сè заедно измешајте со добиената густа смеса.
  4. Индијанките филувајте ги со половина смеса во средината и другата половина со готварски шприц распоредете ја врз нив.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: