Рецепти
Индијанки Ана Ѓорова

Домашни индијанки колачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(650 Грама)

Ванилин шеќер(1-2 Пакувања)

Брашно(400 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Млеко(1 Литар)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 Пакување)

Шлаг во прав(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

ТЕСТО:

  1. Изматете ги белките и додајте 200 грама шеќер.
  2. Одделно изматете ги жолчките со 100 грама шеќер, соединете ги со белките и додајте 300 грама брашно и прашак за печиво.
  3. Во плехот ставете намастена хартија за печење и распоредете го тестото со лажичка или готварски шприц.

ФИЛ:

  1. Измешајте половина литар млеко со 100 грама густин и 100 грама брашно.
  2. Другата половина литар млеко измешајте ја со 350 грама шеќер во тенџере и ставете на оган. Откако ќе зоврие, постепено, со мешање, додавајте го преостанатото млеко и мешајте додека смесата не се згусне, а потоа додајте ванилин шеќер. Згуснатата смеса оставете ја настрана да се олади.
  3. Во еден сад пенасто изматете маргарин, а во друг посебен сад изматете го шлагот и сè заедно измешајте со добиената густа смеса.
  4. Индијанките филувајте ги со половина смеса во средината и другата половина со готварски шприц распоредете ја врз нив.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: