Рецепти
Интегрални лепчиња (хроно) Ана Ѓорова

Појадок што е погоден за оние кои се на хроно диета, но и како здрава замена за обичниот леб

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во сад се мешаат брашното, кесичка печиво, солта, сода и семките.
  2. Потоа во садот со сувите состојки се додаваат маслиновото масло, киселата вода (2-2 и пол чаши) и се меша со лажица да биде меко тестото.
  3. На крај се додава сок од половина лимон, се меша и се остава 1 час покриено со фолија за да не фати коре темна боја.
  4. Потоа со мокри раце се прават топчиња, се притискаат малку и им се истураат семки. Се притискаат за да се залепат семките, се засекуваат со нож по две плитки рецки и се посипуваат со морска сол.
  5. Лепчињата се печат во рерна на 180 степени (со вентилатор), околу 30 минути. Се редат на решетка за да се оладат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: