Рецепти
Ишлери Ана Ѓорова

Одлични колачи за со шолја топло кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(240 Грама)

Брашно(200 Грама)

Шеќер во прав(70 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Какао(3 Супени лажици)

Јајце(3 )

Шеќер(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Чоколаден прелив

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Од брашното, 140 грама путер, шеќерот во прав, жолчката и какаото замесете тесто. Расукајте го тенко и исечете мали кругови (5 см). Ставете ги на набрашнета тепсија и печете ги во загреана рерна на 220°C, околу 15 минути.
  2. Печените крукчиња оставете да се оладат, а во меѓувреме припремајте го кремот; во тенџере измешајте ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер и гответе со постојано мешање додека кремата се згусне. Оставете ја да се олади и во оладената смеса пенасто измешајте 100 грама путер.
  3. Половина од оладените крукчиња премачкајте ги со подготвениот крем и преклопете ги со другата половина. Ставете ги на решеткаста подлога и прелијте ги со чоколадна глазура.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: