Рецепти
Италијанска панакота Ана Ѓорова

Традиционален италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(1 Литар)

Шеќер во прав(80 Грама)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Желатин(6 Кафени лажици)

Џем од малини(6 Кафени лажици)

Малини(2 Шаки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Загрејте ја слатката павлака и измешајте ја со шеќерот.
  2. Откако шеќерот ќе се стопи, тргнете го тенџерето од шпоретот и додајте го екстрактот од ванила.
  3. Потопете ги листовите желатин во студена вода и оставете ги така на кратко.
  4. Откако ќе се надујат, исцедете ја водата и измешајте ги во топлата смеса со слатката павлака.
  5. Добро мешајте сè додека желатинот не се стопи.
  6. Сипете ја панакотата во неколку помали и еден поголем сад.
  7. Декорирајте со овошјето и овошниот прелив, а потоа оставете ги садовите во фрижидер неколку часа пред да ги послужите.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: