Рецепти
Италијанска панакота Ана Ѓорова

Традиционален италијански десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(1 Литар)

Шеќер во прав(80 Грама)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Желатин(6 Кафени лажици)

Џем од малини(6 Кафени лажици)

Малини(2 Шаки)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Загрејте ја слатката павлака и измешајте ја со шеќерот.
  2. Откако шеќерот ќе се стопи, тргнете го тенџерето од шпоретот и додајте го екстрактот од ванила.
  3. Потопете ги листовите желатин во студена вода и оставете ги така на кратко.
  4. Откако ќе се надујат, исцедете ја водата и измешајте ги во топлата смеса со слатката павлака.
  5. Добро мешајте сè додека желатинот не се стопи.
  6. Сипете ја панакотата во неколку помали и еден поголем сад.
  7. Декорирајте со овошјето и овошниот прелив, а потоа оставете ги садовите во фрижидер неколку часа пред да ги послужите.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: