Рецепти
Италијански хот дог Ана Ристеска

Едноставен и превкусен рецепт за италијански хот дог за четворица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1/2 Чаша)

Свеж босилек(1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/4 Чаша)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Колбас(4 Парчиња)

Доматен сос(1 мало Пакување)

Црвено вино(1/4 Чаша)

Хот дог леб(4 )

Моцарела сирење(4 Парчиња)

Гауда кашкавал(8 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во еден сад ставете ги омекнатиот путер, босилекот, магдонодот и лукот и промешајте.
  2. Кобасиците пржете ги на тавче додека на добијат убава кафена боја, потоа додајте го сосот од домати и црвеното вино и оставете да вријат на тивко околу 15 минути. Тргнете ги од оган и зачинете со босилек, сол и бибер.
  3. Лепчињата за хот дог пресечете ги на пола, премачкајте ги внатре со путерот со зачини и ставете ги во рерна неколку минути за путерот да се стопи и лепчињата да добијат кафена боја по краевите.
  4. Кога ќе ги извадите, ставете внетре едно парче моцарела, кобасицата и одозгора ставете две парчиња кашкавал и вратете ги во рерна на уште неколку минути за кашкавалот да се стопи.
  5. Кога ќе ги извадите одозгора ставете им кромид и босилек и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: