Рецепти
Јагнешко печено со пиво Ана Ѓорова

Гурмански ручек за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Јагнешкото месо засечете го на неколку места, посолете го, малку намастете го и оставете го да отстои преку ноќ.
  2. Следниот ден подгответе го за печење: во засеците ставете цели чешниња лук по вкус, потоа додајте ги маслото и пивото, малку вода и завиткајте во фолија.
  3. Плехот со јагнешкото се става во загреана рерна на 220 степени.
  4. По 45 минути печење, месото се превртува од другата страна, се прелива со течноста од тавчето и повторно се враќа во рерната.
  5. Кога ќе биде при крај со печењето, се вади фолијата, месото се превртува и се враќа да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: