Рецепти
Јагнешко печено со пиво
Гурмански ручек за вистинските љубители
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Јагнешкото месо засечете го на неколку места, посолете го, малку намастете го и оставете го да отстои преку ноќ.
- Следниот ден подгответе го за печење: во засеците ставете цели чешниња лук по вкус, потоа додајте ги маслото и пивото, малку вода и завиткајте во фолија.
- Плехот со јагнешкото се става во загреана рерна на 220 степени.
- По 45 минути печење, месото се превртува од другата страна, се прелива со течноста од тавчето и повторно се враќа во рерната.
- Кога ќе биде при крај со печењето, се вади фолијата, месото се превртува и се враќа да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во