Рецепти
Јагнешко со зеленчук Ана Ѓорова

Гурмански ручек од јагнешко месо со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(400 Грама)

Боранија(80 Грама)

Морков(150 Грама)

Тиквичка(2 )

Компир(1 )

Млад кромид(200 Грама)

Доматно пире(250 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Шафран

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коцка за супа од зеленчук(5 Децилитри)

Ловоров лист(2 )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исечете го месото на коцки и пржете го на масло.
  2. Потоа додајте ги исечканиот кромид, лук, доматното пире, шафранот, црвениот пипер, ловоровиот лист и ориганото.
  3. Покријте ги со вода, додајте ги младите кромитчиња, посолете и варете го јадењето 1 час и 15 минути.
  4. Исчистете го и исечкајте го останатиот зеленчук и варете го во посебен сад додека омекне.
  5. Сервирајте го зеленчукот во чинија, дополнете го со месото и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: