Рецепти

Качуша торта
Вкусна торта со бел крем и чоколадо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Шеќер(11 Супени лажици)
Млеко(1 чаша и 1 Литар)
Масло(1 Чаша)
Брашно(19 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Ванилин шеќер(2 Пакувања)
Шеќер во прав(15 Супени лажици)
Маргарин(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за полаку од 50 минути
Тесто:
- 3 јајца, 11 лажици шеќер, 1 чаша масло, 1 чаша млеко, 11 лажици брашно и 1 печиво се матат и се пече кора од нив. Потоа се дели на четири дела.
- Тортата се филува така што четирите кори се редат една врз друга, а помеѓу нив се става од кремот. Одозгора за завршува со крем и се декорира со рендано бело чоколадо.
Фил:
- 1 литар млеко се вари со 2 ванили и 8 лажици брашно, се вари додека стане густ крем.
- Се мати еден маргарин со 15 лажици шеќер во прав и му се додава на изладениот крем.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во