Рецепти
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно) Ана Ристеска

Турски посен десерт со суво грозје и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кадаифот се дели на два дела. На подмачкан плех бр.32 се става половина од кадаифот. Се ставаат ореви и суво грозје. Се потпекува малку и потоа се става другиот дел.
  2. Се пече прво на 160 степени, а потоа на 100 степени.
  3. И првиот и вториот дел се се попрскуваат со малку масло. И врз вториот дел од кадаифот се ставаат ореви и суво грозје. Се притиска убаво со рака.
  4. Шербетот (шеќер и вода) се вари 10 минути, а потоа се додава кората и сокот од лимот и ванилата.
  5. Кадаифот се попарува додека е топол, а шербетот ладен.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: