Рецепти
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно) Ана Ристеска

Турски посен десерт со суво грозје и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кадаифот се дели на два дела. На подмачкан плех бр.32 се става половина од кадаифот. Се ставаат ореви и суво грозје. Се потпекува малку и потоа се става другиот дел.
  2. Се пече прво на 160 степени, а потоа на 100 степени.
  3. И првиот и вториот дел се се попрскуваат со малку масло. И врз вториот дел од кадаифот се ставаат ореви и суво грозје. Се притиска убаво со рака.
  4. Шербетот (шеќер и вода) се вари 10 минути, а потоа се додава кората и сокот од лимот и ванилата.
  5. Кадаифот се попарува додека е топол, а шербетот ладен.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: