Рецепти
Какао колач Ema Gj

Какако-колачот е совршен во комбинација со пенливи бели вина. Прелесен за приготвување, а превкусен!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


5 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(4 Супени лажици)

Сода бикарбона(1-2 Кафени лажици)

Јогурт(2 Чаши)

Масло(1 Чаша)

Брашно(2 и пол Чаши)

Шеќер(1 чаша + 10 лажици )

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(10 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Две лажици какао се мешаат со една-две лажички сода бикарбона.
  2. Во истиот сад додаваме две чаши јогурт (отприлика 250 мл по чаша). Иста чаша масло, две и пол чаши брашно и една шеќер.
  3. Смесата се меша со миксер и се става во претходно намрсен сад со путер да се пече на 200 степени 20 минути.
  4. Во меѓувреме ставаме еден ванилин шеќер, две лажици какао, десет лажици шеќер, десет лажици млеко и 100 гр путер да се стопат.
  5. Откако ќе се испече колачот го оставаме да се излади, го сечеме на коцки и шербетот со какао го додаваме одозгора. Чекаме да впие пред да послужиме.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: