Рецепти
Карамел-крем со кокос Ана Ѓорова

Карамел пудинг од кокос кој е многу вкусен и изгледа одлично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(3 Децилитри)

Млеко(1 Децилитар)

Јајце(4 )

Шеќер(150 Грама)

Банана(2 )

Кокос(2 Супени лажици)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад растопете 100 г шеќер со 2 лажици вода и оставете го да се карамелизира.
  2. Поделете ја карамелата во 4 калапи за пудинг од 2 дл и распоредете ја по дното и рабовите.
  3. Загрејте го млекото во еден сад, заедно со млекото од кокос и останатиот шеќер. Кога шеќерот ќе се растопи, оставете ја смесата да се олади, додајте ги изматените јајца, исфилтрирајте ја смесата и поделете ја во калапите.
  4. Калапите ставете ги во поголем сад со вода и заедно ставете ги во рерна да се печат на 160 степени 35 минути.
  5. На крајот извадете ги калапите од тавата и оставете ги најмалку 2 часа во фрижидер за да се оладат.
  6. Пред сервирање, излупете ги бананите и исечете ги на кругови. Исцедете го лимонот и полијте ги бананите. Извалкајте ги во кокосот и сервирајте ги врз пудингот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: