Рецепти
Карамел-крем со кокос Ана Ѓорова

Карамел пудинг од кокос кој е многу вкусен и изгледа одлично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(3 Децилитри)

Млеко(1 Децилитар)

Јајце(4 )

Шеќер(150 Грама)

Банана(2 )

Кокос(2 Супени лажици)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад растопете 100 г шеќер со 2 лажици вода и оставете го да се карамелизира.
  2. Поделете ја карамелата во 4 калапи за пудинг од 2 дл и распоредете ја по дното и рабовите.
  3. Загрејте го млекото во еден сад, заедно со млекото од кокос и останатиот шеќер. Кога шеќерот ќе се растопи, оставете ја смесата да се олади, додајте ги изматените јајца, исфилтрирајте ја смесата и поделете ја во калапите.
  4. Калапите ставете ги во поголем сад со вода и заедно ставете ги во рерна да се печат на 160 степени 35 минути.
  5. На крајот извадете ги калапите од тавата и оставете ги најмалку 2 часа во фрижидер за да се оладат.
  6. Пред сервирање, излупете ги бананите и исечете ги на кругови. Исцедете го лимонот и полијте ги бананите. Извалкајте ги во кокосот и сервирајте ги врз пудингот.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: