Рецепти
Карамел-крем со кокос Ана Ѓорова

Карамел пудинг од кокос кој е многу вкусен и изгледа одлично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(3 Децилитри)

Млеко(1 Децилитар)

Јајце(4 )

Шеќер(150 Грама)

Банана(2 )

Кокос(2 Супени лажици)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во еден сад растопете 100 г шеќер со 2 лажици вода и оставете го да се карамелизира.
  2. Поделете ја карамелата во 4 калапи за пудинг од 2 дл и распоредете ја по дното и рабовите.
  3. Загрејте го млекото во еден сад, заедно со млекото од кокос и останатиот шеќер. Кога шеќерот ќе се растопи, оставете ја смесата да се олади, додајте ги изматените јајца, исфилтрирајте ја смесата и поделете ја во калапите.
  4. Калапите ставете ги во поголем сад со вода и заедно ставете ги во рерна да се печат на 160 степени 35 минути.
  5. На крајот извадете ги калапите од тавата и оставете ги најмалку 2 часа во фрижидер за да се оладат.
  6. Пред сервирање, излупете ги бананите и исечете ги на кругови. Исцедете го лимонот и полијте ги бананите. Извалкајте ги во кокосот и сервирајте ги врз пудингот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: