Рецепти
Карамелизирано свинско каре со праз Ана Ристеска

Свинско каре во сос со праз како идеја за неделниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Посипете го шеќерпт на дното на еден сад и оставете го да се карамелизира на умерен оган.
  2. Кога ќе добие жолтеникаво-кафеава боја додајте 2 л топла вода и оставете ја да зоврие, додајте ги месото и 1 лажичка сол и 1 лажичка бибер.
  3. Оставете да се пржи 2 часа.
  4. Белиот дел од празот исечете го на тенки стапчиња. Кога месото ќе биде готово, извадете го од сосот од пржењето и држете го покриено на топло место.
  5. Процедете го сосот од пржењето и 2 дл од него ставете го во еден сад. Додајте ги ѓумбирот и празот и оставете ги да се пржат 5 минути.
  6. Зелениот дел од празот ситно исечкајте го и додајте го на сосот, заедно со скробот растворен во 2 лажици супа.
  7. Посолете го и оставете го да се згусне уште 2 минути на тивок оган. Мешајте ги повремено. Месото исечете ги на тенки парчиња и сервирајте го полеано со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: