Рецепти
Карамелизирано свинско каре со праз Ана Ристеска

Свинско каре во сос со праз како идеја за неделниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Посипете го шеќерпт на дното на еден сад и оставете го да се карамелизира на умерен оган.
  2. Кога ќе добие жолтеникаво-кафеава боја додајте 2 л топла вода и оставете ја да зоврие, додајте ги месото и 1 лажичка сол и 1 лажичка бибер.
  3. Оставете да се пржи 2 часа.
  4. Белиот дел од празот исечете го на тенки стапчиња. Кога месото ќе биде готово, извадете го од сосот од пржењето и држете го покриено на топло место.
  5. Процедете го сосот од пржењето и 2 дл од него ставете го во еден сад. Додајте ги ѓумбирот и празот и оставете ги да се пржат 5 минути.
  6. Зелениот дел од празот ситно исечкајте го и додајте го на сосот, заедно со скробот растворен во 2 лажици супа.
  7. Посолете го и оставете го да се згусне уште 2 минути на тивок оган. Мешајте ги повремено. Месото исечете ги на тенки парчиња и сервирајте го полеано со сосот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: