Рецепти
Карамелизирано свинско каре со праз Ана Ристеска

Свинско каре во сос со праз како идеја за неделниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Посипете го шеќерпт на дното на еден сад и оставете го да се карамелизира на умерен оган.
  2. Кога ќе добие жолтеникаво-кафеава боја додајте 2 л топла вода и оставете ја да зоврие, додајте ги месото и 1 лажичка сол и 1 лажичка бибер.
  3. Оставете да се пржи 2 часа.
  4. Белиот дел од празот исечете го на тенки стапчиња. Кога месото ќе биде готово, извадете го од сосот од пржењето и држете го покриено на топло место.
  5. Процедете го сосот од пржењето и 2 дл од него ставете го во еден сад. Додајте ги ѓумбирот и празот и оставете ги да се пржат 5 минути.
  6. Зелениот дел од празот ситно исечкајте го и додајте го на сосот, заедно со скробот растворен во 2 лажици супа.
  7. Посолете го и оставете го да се згусне уште 2 минути на тивок оган. Мешајте ги повремено. Месото исечете ги на тенки парчиња и сервирајте го полеано со сосот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: