Рецепти
Карамелизирано свинско каре со праз Ана Ристеска

Свинско каре во сос со праз како идеја за неделниот ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Посипете го шеќерпт на дното на еден сад и оставете го да се карамелизира на умерен оган.
  2. Кога ќе добие жолтеникаво-кафеава боја додајте 2 л топла вода и оставете ја да зоврие, додајте ги месото и 1 лажичка сол и 1 лажичка бибер.
  3. Оставете да се пржи 2 часа.
  4. Белиот дел од празот исечете го на тенки стапчиња. Кога месото ќе биде готово, извадете го од сосот од пржењето и држете го покриено на топло место.
  5. Процедете го сосот од пржењето и 2 дл од него ставете го во еден сад. Додајте ги ѓумбирот и празот и оставете ги да се пржат 5 минути.
  6. Зелениот дел од празот ситно исечкајте го и додајте го на сосот, заедно со скробот растворен во 2 лажици супа.
  7. Посолете го и оставете го да се згусне уште 2 минути на тивок оган. Мешајте ги повремено. Месото исечете ги на тенки парчиња и сервирајте го полеано со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: