Рецепти
Кесадиљи со спанаќ и фета Ана Ѓорова

Подгответе брза и вкусна мексиканска храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(6 )

Спанаќ(300 Грама)

Фета сирење(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили пиперка(2 )

Пченкарно масло(6 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Употребете готови тортиљи.
  2. Спанаќот се мие и се сечка ситно како и чили пиперката, кромидот и магдоносот.
  3. На сето тоа додадете го фета сирењето и мешајте со рацете за да добиете хомогена смеса. Зачинете со сол и црн пипер.
  4. На тортиљите ставете пченкарно масло и наполнете од спанаќот со фета, свиткајте ја на половина и ставете во тава да се испржи неколку минути, па потоа свртете ја на другата страна и послужете ги топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: