Рецепти
Кесадиљи со спанаќ и фета Ана Ѓорова

Подгответе брза и вкусна мексиканска храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(6 )

Спанаќ(300 Грама)

Фета сирење(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили пиперка(2 )

Пченкарно масло(6 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Употребете готови тортиљи.
  2. Спанаќот се мие и се сечка ситно како и чили пиперката, кромидот и магдоносот.
  3. На сето тоа додадете го фета сирењето и мешајте со рацете за да добиете хомогена смеса. Зачинете со сол и црн пипер.
  4. На тортиљите ставете пченкарно масло и наполнете од спанаќот со фета, свиткајте ја на половина и ставете во тава да се испржи неколку минути, па потоа свртете ја на другата страна и послужете ги топли.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: