Рецепти
Кесадиљи со спанаќ и фета Ана Ѓорова

Подгответе брза и вкусна мексиканска храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тортиљи(6 )

Спанаќ(300 Грама)

Фета сирење(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили пиперка(2 )

Пченкарно масло(6 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Употребете готови тортиљи.
  2. Спанаќот се мие и се сечка ситно како и чили пиперката, кромидот и магдоносот.
  3. На сето тоа додадете го фета сирењето и мешајте со рацете за да добиете хомогена смеса. Зачинете со сол и црн пипер.
  4. На тортиљите ставете пченкарно масло и наполнете од спанаќот со фета, свиткајте ја на половина и ставете во тава да се испржи неколку минути, па потоа свртете ја на другата страна и послужете ги топли.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: