Рецепти
Кифлички со брашно од соја и соини трошки Ана Ристеска

Здрави кифлички од соја која е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Соино сирење (Тофу)(200 Грама)

Соини снегулки(50 Грама)

Масло(30 Грама)

Соино брашно(20 Грама)

Сол(10 Грама)

Маргарин(1 )

Вода(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Соините трошки се потопуваат во врела вода 15 минути да набабрат, па се процедуваат. Сирењето се дроби и се меша со трошките.
  2. Од соиното и пченичното брашно се прави тесто и се посолува. Кога малку ќе отстои се сука во кора со дебелина од еден прст.
  3. Добро изладениот маргарин се ренда преку тестото кое потоа сe превиткува и се остава во фрижидер да стои 30 минути.
  4. Потоа тестото повторно се сука во кора со дебелина од 1,5 см се сече на квадрати и во секој од нив се става од филот, па се прават кифлички.
  5. Се редат во тепсија и се печат во умерено загреана рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: