Рецепти
Кинеска супа со јајца и домати Ана Ристеска

За да ви биде брзо подготвен овој ручек, потребно е претходно да имате приготвено пилешка супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешка супа(500 Милилитри)

Јајце(2 )

Домат(2 )

Млад кромид(1 Стебло)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Вода(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Доматите ги сечеме на парчиња, а младото кромитче го сечкаме дијагонално.
  2. Промешуваме пченкарен скроб со вода.
  3. Јајцата ги кршите и ги матите со вилушка додека не добиете пена.
  4. Ја земате претходно приготвената пилешка супа и ја ставате во тенџере додека не зоврие.
  5. Во супата ги додавате доматите и пченкарното брашно и мешате додека не ја добиете потребната густина. Посолувате и ставате бибер по вкус.
  6. Во врелата супа постепено го додавате јајцето и мешате 1 минута. Ставете во чинија и наросете од сечканото младо кромитче.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: