Рецепти
Кинеска супа со јајца и домати
За да ви биде брзо подготвен овој ручек, потребно е претходно да имате приготвено пилешка супа
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешка супа(500 Милилитри)
Јајце(2 )
Домат(2 )
Млад кромид(1 Стебло)
Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)
Вода(2 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Доматите ги сечеме на парчиња, а младото кромитче го сечкаме дијагонално.
- Промешуваме пченкарен скроб со вода.
- Јајцата ги кршите и ги матите со вилушка додека не добиете пена.
- Ја земате претходно приготвената пилешка супа и ја ставате во тенџере додека не зоврие.
- Во супата ги додавате доматите и пченкарното брашно и мешате додека не ја добиете потребната густина. Посолувате и ставате бибер по вкус.
- Во врелата супа постепено го додавате јајцето и мешате 1 минута. Ставете во чинија и наросете од сечканото младо кромитче.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во