Рецепти
Кинески погачки (посно) Ана Ѓорова

Пржени кинески погачки полнети со зеленчук за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(150 милилитри топла )

Сол

Зелка(1/4 )

Морков(2 )

Кромид(100 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Чили во прав(по вкус )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Од брашното, две лажици масло, 150 мл топла вода и прстофат сол замесете меко тесто и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Поделете го тестото на половина, а секоја половина на 4 дела.
  3. Морсковите измијте ги, исчистете ги и исечете го на стапчиња, а зелката изрендајте ја (може и некој друг зеленчук по вкус). Зеленчукот лесно испржете го во врело масло за да омекне. Додајте ги зачините и ситно сечканиот кромид.
  4. Секое парче тесто лесно развлечете го со раце, ставете по две лажици фил и спојте на врвот да добиете топче.
  5. Погачките пржете ги во врело масло по 4-5 минути од секоја страна. Послужете ги со соја сос.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: