Рецепти
Кинески погачки (посно)
Пржени кинески погачки полнети со зеленчук за вкусно и посно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(400 Грама)
Масло(2 Супени лажици)
Вода(150 милилитри топла )
Зелка(1/4 )
Морков(2 )
Кромид(100 Грама)
Бибер(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
Чили во прав(по вкус )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Од брашното, две лажици масло, 150 мл топла вода и прстофат сол замесете меко тесто и оставете го да отстои 30 минути.
- Поделете го тестото на половина, а секоја половина на 4 дела.
- Морсковите измијте ги, исчистете ги и исечете го на стапчиња, а зелката изрендајте ја (може и некој друг зеленчук по вкус). Зеленчукот лесно испржете го во врело масло за да омекне. Додајте ги зачините и ситно сечканиот кромид.
- Секое парче тесто лесно развлечете го со раце, ставете по две лажици фил и спојте на врвот да добиете топче.
- Погачките пржете ги во врело масло по 4-5 минути од секоја страна. Послужете ги со соја сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во