Рецепти
Кинески погачки (посно) Ана Ѓорова

Пржени кинески погачки полнети со зеленчук за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(150 милилитри топла )

Сол

Зелка(1/4 )

Морков(2 )

Кромид(100 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Чили во прав(по вкус )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Од брашното, две лажици масло, 150 мл топла вода и прстофат сол замесете меко тесто и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Поделете го тестото на половина, а секоја половина на 4 дела.
  3. Морсковите измијте ги, исчистете ги и исечете го на стапчиња, а зелката изрендајте ја (може и некој друг зеленчук по вкус). Зеленчукот лесно испржете го во врело масло за да омекне. Додајте ги зачините и ситно сечканиот кромид.
  4. Секое парче тесто лесно развлечете го со раце, ставете по две лажици фил и спојте на врвот да добиете топче.
  5. Погачките пржете ги во врело масло по 4-5 минути од секоја страна. Послужете ги со соја сос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: