Рецепти
Сорбет со цреши Ана Ристеска

Лесен и освежителен рецепт за домашен сладолед од цреши кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цреши(4 Чаши)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Во тенџере ставете ги црешите (без семки), сокот од лимон, шеќерот и водата. Кога ќе почне да врие оставете да се готви уште 5 минути додека шеќерот не се стопи, а црешите не омекнат. Мешајте често.
  2. Оставете смесата да се олади 15 минути, а потоа ставете ја во блендер. Блендирајте додека се добие мазна смеса, потоа додајте уште 2 супени лажици сок од лимон и блендирајте уште некоја секунда.
  3. Претурете ја смесата во пластичен или метален сад за сладолед и ставете го во замрзнувач 6-8 часа.

 

Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: