Рецепти
Сорбет со цреши Ана Ристеска

Лесен и освежителен рецепт за домашен сладолед од цреши кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цреши(4 Чаши)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Во тенџере ставете ги црешите (без семки), сокот од лимон, шеќерот и водата. Кога ќе почне да врие оставете да се готви уште 5 минути додека шеќерот не се стопи, а црешите не омекнат. Мешајте често.
  2. Оставете смесата да се олади 15 минути, а потоа ставете ја во блендер. Блендирајте додека се добие мазна смеса, потоа додајте уште 2 супени лажици сок од лимон и блендирајте уште некоја секунда.
  3. Претурете ја смесата во пластичен или метален сад за сладолед и ставете го во замрзнувач 6-8 часа.

 

Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: