Рецепти
Класична чоколадна торта
Може да ја приготвите со омиленото чоколадо или со обично чоколадо за готвење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(10 )
Маргарин(1 коцка )
Шеќер во прав(100 Грама)
Шеќер(100 Грама)
Црно чоколадо(5 Пакувања)
Прашок за печиво(1 )
Брашно(3 Супени лажици)
Млеко(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
Фил
- Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган заедно со млекото.
- Во друг сад со миксер пенасто изматете го маргаринот со шеќерот во прав.
- Во посебен сад изматете ги жолчките.
- Сите смеси ставете ги во еден сад и матете додека да се соединат.
Пандишпан
- Изматете ги белките со шеќерот.
- На убаво изматената смеса додајте го прашокот за печиво, брашното и половина од претходно приготвениот фил.
- Сето тоа се мати и се пече во плех врз хартија за печење на 200°C околу 20 минути.
- Кога ќе се испече, пандишпанот се сече на 3 дела и се филува. Се украсува по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во