Рецепти
Класична чоколадна торта Ана Ѓорова

Може да ја приготвите со омиленото чоколадо или со обично чоколадо за готвење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Маргарин(1 коцка )

Шеќер во прав(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Црно чоколадо(5 Пакувања)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(3 Супени лажици)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

Фил

  1. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган заедно со млекото.
  2. Во друг сад со миксер пенасто изматете го маргаринот со шеќерот во прав.
  3. Во посебен сад изматете ги жолчките.
  4. Сите смеси ставете ги во еден сад и матете додека да се соединат.

Пандишпан

  1. Изматете ги белките со шеќерот.
  2. На убаво изматената смеса додајте го прашокот за печиво, брашното и половина од претходно приготвениот фил.
  3. Сето тоа се мати и се пече во плех врз хартија за печење на 200°C околу 20 минути.
  4. Кога ќе се испече, пандишпанот се сече на 3 дела и се филува. Се украсува по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: