Рецепти
Класична чоколадна торта Ана Ѓорова

Може да ја приготвите со омиленото чоколадо или со обично чоколадо за готвење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Маргарин(1 коцка )

Шеќер во прав(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Црно чоколадо(5 Пакувања)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(3 Супени лажици)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

Фил

  1. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган заедно со млекото.
  2. Во друг сад со миксер пенасто изматете го маргаринот со шеќерот во прав.
  3. Во посебен сад изматете ги жолчките.
  4. Сите смеси ставете ги во еден сад и матете додека да се соединат.

Пандишпан

  1. Изматете ги белките со шеќерот.
  2. На убаво изматената смеса додајте го прашокот за печиво, брашното и половина од претходно приготвениот фил.
  3. Сето тоа се мати и се пече во плех врз хартија за печење на 200°C околу 20 минути.
  4. Кога ќе се испече, пандишпанот се сече на 3 дела и се филува. Се украсува по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: