Рецепти
Ќофтенца во јагнешка марамица Ана Ѓорова

Ќофтиња полнети со јагнешки џигер и срце. Послужете ги со пржени компири или пире и со сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Џигерите и срцето се сечкаат ситно или се мелат.
  2. Кромидот и лукот се рендаат и се додаваат со месото. Се зачинува по желба со сол, бибер и вегета.
  3. Се додава белото брашно со постојано мешање, додека се добие фина и мазна смеса, поволна за обликување.
  4. Се обликуваат топчиња, обилно се валкаат во интегрално брашно, па секое внимателно се витка во марамица, претходно исечена на коцки.
  5. Се редат во подмачкан плех и се печат на умерен оган.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: