Рецепти
Ќофтенца во јагнешка марамица
Ќофтиња полнети со јагнешки џигер и срце. Послужете ги со пржени компири или пире и со сезонска салата.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Џигерите и срцето се сечкаат ситно или се мелат.
- Кромидот и лукот се рендаат и се додаваат со месото. Се зачинува по желба со сол, бибер и вегета.
- Се додава белото брашно со постојано мешање, додека се добие фина и мазна смеса, поволна за обликување.
- Се обликуваат топчиња, обилно се валкаат во интегрално брашно, па секое внимателно се витка во марамица, претходно исечена на коцки.
- Се редат во подмачкан плех и се печат на умерен оган.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во