Рецепти
Ќофтенца во јагнешка марамица Ана Ѓорова

Ќофтиња полнети со јагнешки џигер и срце. Послужете ги со пржени компири или пире и со сезонска салата.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Џигерите и срцето се сечкаат ситно или се мелат.
  2. Кромидот и лукот се рендаат и се додаваат со месото. Се зачинува по желба со сол, бибер и вегета.
  3. Се додава белото брашно со постојано мешање, додека се добие фина и мазна смеса, поволна за обликување.
  4. Се обликуваат топчиња, обилно се валкаат во интегрално брашно, па секое внимателно се витка во марамица, претходно исечена на коцки.
  5. Се редат во подмачкан плех и се печат на умерен оган.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: