Рецепти
Ќофтиња од киноа Ана Ѓорова

Крцкави однадвор, а меки одвнатре, овие вегетаријански ќофтиња од киноа и мешан зеленчук ќе ве изненадат со својот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сварете ја киноата во околу 1/2 литар солена вода според упатството на пакувањето. Потоа исцедете ја и оставете ја настрана да се олади.
  2. Во меѓувреме исечкајте го зеленчукот и пропржете го во тенџере на малку маслиново масло додека омекне, а потоа тргнете го од оган.
  3. Додајте ја варената киноа, сечканиот магдонос, грашакот, ренданиот кашкавал и јајцата, па зачинете со сол и бибер.
  4. Од состојките со раце замесете смеса, која треба да биде влажна, но не премногу, па затоа по потреба додајте и лебни трошки за да не се изронат ќофтињата во текот на пржењето.
  5. Со раце обликувајте ќофтиња и пржете ги на маслиново масло од двете страни додека заруменат.
  6. Ќофтињата од киноа послужете ги топли или ладни со свежа салата како гарнир.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: