Рецепти
Кокос тоблероне Ана Ѓорова

Непечен и едноставен бисквит десерт со кокос и чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Вода(7 Супени лажици)

Маргарин(125 Грама)

Портокал(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Кокос(200 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган ги ставаме водата, маргаринот, шеќерот и ванилиниот шеќер да се растопат.
  2. Потоа ги додаваме медот, сокот од исцедениот портокал, изренданата кора, мелените бисквити и кокосот. Мешаме постојано за да се соедини смесата.
  3. Така подготвената смеса ја ставаме во калап, кој претходно го обвиткавме со најлонска фолија и формираме триаголник.
  4. Направените калапи ги ставаме да се изладат во фрижидер и откако ќе се изладат, ги премачкуваме со чоколадна глазура од топено чоколадо и ги наросуваме со кокос.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: