Рецепти
Кокос тоблероне Ана Ѓорова

Непечен и едноставен бисквит десерт со кокос и чоколадна глазура

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Вода(7 Супени лажици)

Маргарин(125 Грама)

Портокал(1 )

Мед(1 Супена лажица)

Кокос(200 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган ги ставаме водата, маргаринот, шеќерот и ванилиниот шеќер да се растопат.
  2. Потоа ги додаваме медот, сокот од исцедениот портокал, изренданата кора, мелените бисквити и кокосот. Мешаме постојано за да се соедини смесата.
  3. Така подготвената смеса ја ставаме во калап, кој претходно го обвиткавме со најлонска фолија и формираме триаголник.
  4. Направените калапи ги ставаме да се изладат во фрижидер и откако ќе се изладат, ги премачкуваме со чоколадна глазура од топено чоколадо и ги наросуваме со кокос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: