Рецепти
Кокос тоблероне
Непечен и едноставен бисквит десерт со кокос и чоколадна глазура
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер(200 Грама)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
Вода(7 Супени лажици)
Маргарин(125 Грама)
Портокал(1 )
Мед(1 Супена лажица)
Кокос(200 Грама)
Мелени бисквити(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во тенџере на оган ги ставаме водата, маргаринот, шеќерот и ванилиниот шеќер да се растопат.
- Потоа ги додаваме медот, сокот од исцедениот портокал, изренданата кора, мелените бисквити и кокосот. Мешаме постојано за да се соедини смесата.
- Така подготвената смеса ја ставаме во калап, кој претходно го обвиткавме со најлонска фолија и формираме триаголник.
- Направените калапи ги ставаме да се изладат во фрижидер и откако ќе се изладат, ги премачкуваме со чоколадна глазура од топено чоколадо и ги наросуваме со кокос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во