Рецепти
Кокос торта Ана Ѓорова

Вкусна и лесна бела торта за љубителите на кокосот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(250 грама + 15 лажици )

Кокос(100 Грама)

Брашно(100 грама + 4 лажици )

Прашок за печиво(1/2 )

Млеко(1 литар + 200 милилитри )

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Маргарин(125 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Мелени ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

Кора:

  1. Белките од јајца се матат и се додаваат 250 грама шеќер, 50 грама кокос, 100 грама брашно и печивото.
  2. Смесата убаво се меша со лажица и се претура во соодветен сад, па се пече на 200 степени и потоа се намалува на потивко.
  3. Печената кора се вади од садот, се остава да се излади и се полива со 200 милилитри врело млеко.

Фил:

  1. Жолчките се матат и се додаваат двете пакувања пудинзи, 4 лажици брашно, 15 лажици шеќер и 1 литар млеко.
  2. Се прави фил и откако ќе се олади, се меша со маргаринот и со слатката павлака (не се мати со миксер).
  3. Тортата се филува и одозгора се наросува со мелени ореви или лешници по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: