Рецепти
Колач медено срце Ана Ѓорова

Едноставен и брз десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3.5 Чаши)

Масло(2 Супени лажици)

Шеќер(2 Чаши)

Млеко(500 Милилитри)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Џем од шипки(8 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Брашното се просејува. Во него додајте го шеќерот, содата бикарбона, циметот, млекото и џемот и убаво промешајте.
  2. Тавата за печење намачкајте ја со масло и малку набрешнете ја, па потоа истурете ја смесата.
  3. Ставете ја да се пече 20 минути на 180 степени.
  4. Извадете го колачот од рерна за да го ставите преливот.
  5. Прво намачкајте го со џем од шипки, па потоа прелијте го со стопената чоколада со маргарин.
  6. Исечете го колачот на коцки и уживајте.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: