Рецепти
Колач медено срце Ана Ѓорова

Едноставен и брз десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3.5 Чаши)

Масло(2 Супени лажици)

Шеќер(2 Чаши)

Млеко(500 Милилитри)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Џем од шипки(8 Супени лажици)

Црно чоколадо(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Брашното се просејува. Во него додајте го шеќерот, содата бикарбона, циметот, млекото и џемот и убаво промешајте.
  2. Тавата за печење намачкајте ја со масло и малку набрешнете ја, па потоа истурете ја смесата.
  3. Ставете ја да се пече 20 минути на 180 степени.
  4. Извадете го колачот од рерна за да го ставите преливот.
  5. Прво намачкајте го со џем од шипки, па потоа прелијте го со стопената чоколада со маргарин.
  6. Исечете го колачот на коцки и уживајте.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: