Рецепти
Колач со банани и брусница Ана Ѓорова

Мек и вкусен колач од свежи банани и суви брусници со кокосово брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(130 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мелени кикирики(100 Грама)

Суви брусници(100 Грама)

Кокосово брашно(100 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

Банана(200 Грама)

Младо кравјо сирење(100 Грама)

Сок од портокал(4 Супени лажици)

Масло(100 Милилитри)

Рум(1 Супена лажица)

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Шеќер во прав(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и со ванилиниот шеќер, па им се додаваат мелените кикирики, сечканите суви брусници, кокосовото брашно и млекото.
  2. Бананите се сечат и се пасираат со вилушка, се соединуваат со сирењето, па се додаваат во приготвената смеса.
  3. Постепено се додаваат маслото, сокот од портокал и румот, а на крај и брашното помешано со прашакот за печиво. Добро се промешува.
  4. Смесата се истура во намастен плех и се пече половина час во рерна на 200°C.
  5. Готовиот колач се остава да се излади, а потоа се посипува со шеќер во прав и се сече на коцки.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: