Рецепти
Колач со млеко од соја Ана Ѓорова

Десерт за веганите – без јајца и за оние кои се нетолерантни на лактоза – со млеко од соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(270 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко од соја(400 Милилитри)

Масло(40 Милилитри)

Рендана кора од лимон(малку )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад измешајте ги шеќерот, брашното, прашокот за печиво и малку рендана кора од лимон (помалку од половина лажичка).
  2. Додајте ги млекото од соја, маслото и екстрактот од ванила и измешајте со дрвена лажица да добиете хомогена смеса.
  3. Смесата претурете ја во калап за печење колачи претходно намастен со масло и набрашнет.
  4. Печете го колачот во претходно загреана рерна на 160°C околу 40 – 60 минути.
  5. Откако ќе се испече, превртете го на чинија за торта и малку подоладен наросете го со шеќер во прав.
  6. Може по желба да го премачкате со мармалад наместо со шеќер во прав и да го послужите со чаша млеко, чај или кафе.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: