Рецепти
Колач со млеко од соја Ана Ѓорова

Десерт за веганите – без јајца и за оние кои се нетолерантни на лактоза – со млеко од соја

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(270 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко од соја(400 Милилитри)

Масло(40 Милилитри)

Рендана кора од лимон(малку )

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад измешајте ги шеќерот, брашното, прашокот за печиво и малку рендана кора од лимон (помалку од половина лажичка).
  2. Додајте ги млекото од соја, маслото и екстрактот од ванила и измешајте со дрвена лажица да добиете хомогена смеса.
  3. Смесата претурете ја во калап за печење колачи претходно намастен со масло и набрашнет.
  4. Печете го колачот во претходно загреана рерна на 160°C околу 40 – 60 минути.
  5. Откако ќе се испече, превртете го на чинија за торта и малку подоладен наросете го со шеќер во прав.
  6. Може по желба да го премачкате со мармалад наместо со шеќер во прав и да го послужите со чаша млеко, чај или кафе.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: