Рецепти
Компир салата со октопод (посно) Ана Ѓорова

Медитеранска салата од варени компири и октопод што е многу вкусна во комбинација со лук, кромид и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(1,5 до 2 Килограми)

Компир(1/2 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Маслиново масло(80 Милилитри)

Црвен вински оцет(100 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 2 часа

  1. Октоподите се варат 1,5 час. Се чистат од кожата и се сечкаат на парчиња од 2-3 см.
  2. Компирите посебно се варат во лушпа, се лупат и се сечкаат.
  3. Во длабок сад се мешаат октоподот и компирите и се додава сечкани лук и кромид.
  4. Салатата се зачинува со маслиново масло, оцет, сол и бибер по вкус и се промешува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: