Рецепти
Компири во кремаст сос Ана Ѓорова

Печени компири со кремаст сос од павлака, лук, сирење и колбас на кои нема да може да одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(чаен 250 грама )

Кашкавал(250 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(1/4 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сирење(топено 4 парчиња )

Павлака(неутрална 200 мл )

Јогурт(200 Милилитри)

Компир(1 килограм поситни )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите исечете ги на половина по должина и ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин.
  2. Преостанатиот маргарин исечкајте го и нанесете го врз компирите, наросете сусам, па печете 40 минути на 200°C.
  3. Во меѓувреме во тенџере на оган ставете ги павлаката и јогуртот.
  4. Додајте го и топеното сирење и мешајте со жица додека смесата се соедини и растопи.
  5. Додајте ги изренданиот кашкавал и сечканиот колбас, лукот, рузмаринот и добро измешајте.
  6. Компирите, по 40 минути печење, извадете ги од рерна, прелијте ги со сосот и допечете ги уште 30 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: