Рецепти
Компири во кремаст сос Ана Ѓорова

Печени компири со кремаст сос од павлака, лук, сирење и колбас на кои нема да може да одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Колбас(чаен 250 грама )

Кашкавал(250 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(1/4 Кафена лажица)

Сусам(50 Грама)

Сирење(топено 4 парчиња )

Павлака(неутрална 200 мл )

Јогурт(200 Милилитри)

Компир(1 килограм поситни )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите исечете ги на половина по должина и ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин.
  2. Преостанатиот маргарин исечкајте го и нанесете го врз компирите, наросете сусам, па печете 40 минути на 200°C.
  3. Во меѓувреме во тенџере на оган ставете ги павлаката и јогуртот.
  4. Додајте го и топеното сирење и мешајте со жица додека смесата се соедини и растопи.
  5. Додајте ги изренданиот кашкавал и сечканиот колбас, лукот, рузмаринот и добро измешајте.
  6. Компирите, по 40 минути печење, извадете ги од рерна, прелијте ги со сосот и допечете ги уште 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: